Koiralle on nykyään monia ruokintatapoja, lähes yhtämonta kuin on koiranomistajiakin. Kukin ruokkii omalla tyylillään ja itselleen sopivalla tyylillä. Toisilla ruoan kustannukset vaikuttavat asiaan hieman, toiset haluavat tietää tarkalleen mitä koiransa syövät.

Tulen jatkossa kertomaan eriruokintatavoista pieniä seikkoja, mitkä tulisi ottaa huomioon ja teen jonkin esimerkkilaskelman, millä saadaan aikaan tasapainoinen ruokavalio. Ja mikäli jotain lisiä käytetään, niin kerron myös ne ja niiden sisällöt. Näista kertominen tietää linkkejä linkkilistaan, joten varautukaa. Laskelma tulee sisältämään kustannusarvion ruokintaan, mikä helpottaa oman ruokinnan valitsemista.

Käytän laskelmissa esimerkkikoirana perusaktiivista aikuista koiraa painoltaan 15kg. Perusaktiivisuudella tarkoitan, että päivisin lenkkeillään reippaalla vauhdilla väh 45min ja treenaillaan 15-30min. Harrastaa säännöllisesti 2h/vk ohjatusti. Koira on siis hyvässä kunnossa, ei himoliikkuja eikä myöskään laiska. 

Mitä ruokintatapoja sitten on? Ensimmäisenä tietysti perusnappularuokinta, kaikille tuttu. Seuraavaksi 50/50-malli = puolet nappulaa ja puolet lihaa. Kolmantena otan puurolinjan -> on tietysti osana 50/50-mallia, mutta otan tämän kuitenkin erikseen muutamasta syystä. Ja viimeisimpänä raakaruokinta/BARF (Biologically Appropriate Raw Food) tai vaihtoehtoisesti Bones And Raw Food. Kerron oman näkemykseni tästä tyylistä ja miten se minusta on järkevä toteuttaa raakaruokinnassa käytännössähän kaikki on raakaa ja ruokinta on helppoa, vai onko? Jatketaan tästä sitten myöhemmin.

Ensi kerralla odottaa siis nappularuokinta ja hieman vertailuja muutaman eri nappulan välillä.