Lupasin seuraavaksi ruokistaa, joten aloitetaan. 50/50 tarkoittaa että ruokinnassa n. puolet on nappulaa ja puolet lihaa -> kypsää tai raakaa.

Itse en ole näin syöttänyt koiria, mutta olen kuullut että tyylissä on paljon hyvää ruokinta on helppoa. 

Esimerkkinä taas koira 15kg. Käytetään nappulana edellisessä ruokintapostauksessa hyväksi todettua ProBoosteria ja sitähän oli määrä tarjota nappularuokavaliossa 168g/pvä. Yksinkertaisesti tämä jaetaan kahteen osaan saadaan 84g. Eli 84g nappulaa ja 84g lihaa. Niin kauan kuin suhteet pysyvät tälläisinä ei lisäravinteita pitäisi tarvita. Heti kun lihan määrä ruoassa lisääntyy tulee etsiä koiralle sopiva lisävitamiinivalmiste. Eli helpolla pääsee kun pitää suhteet tasan tai hieman nappulavoittoisena, eli liha tuo vain makua ja vaihtelua ruokaan, lihoja on hyvä käyttää monipuolisesti ja voi antaa myös muuta esim sisäelimiä. Raakoja lihaisia luitakin voi antaa, mutta mikäli niitä antaa olisi hyvä antaa nappula-ateria erikseen ja luuateria erikseen, koska näillä on erilaiset sulamisajat ja vaativat koiran suolistolta erilaisia entsyymejä sulattamiseen. Itse pidän viitteellisenä ohjeistuksenä, että nappula-aterian ja luu-aterian välillä olisi vähintään 12h, jotta toinen tuote on edennyt suolistossa jo riittävän pitkälle, ettei aiheutuisi ongelmaa.

Monet ruokkivat tällä tyylillä ja näin voidaan säästää nappulakustannuksissa, nappulaa menee vähemmän, joten nappulaa ei tarvitse ostaa niin usein. Myös kun ruokkii näin voi käyttää edullisempaa nappulaa, missä on kuitenkin kaikki koiran tarvitsemat ravintoaineet eli edellisen listauksen mukaan voisi käyttää myös Hau Hau:n nappulaa, joka mielestäni pärjäsi melko hyvin arvioinnissa. Lihoissakin voi säästää monella tavalla, tutustuu paikalliseen teurastajaan ja sieltä koittaa saada lihoja edullisesti koiran käyttöön. Myös tilaamalla isompia eriä omaan pakkaseen säästä sievoisen pennin kuin että ostaisi eläinkaupasta 500g pötköjä, joka pitkällä täähtäimellä voi tulla kalliiksi ainakin isomman rodun omistajilla. Myös jos tuntee metsästäjiä, voi heiltä pyytää ihmisravinnoksi kelpaamattomat osat itselle käyttöön, mikäli eivät niitä itse käytä. 

Millaien hinta sitten on? Otetaan nyt esimerkkiin tuo Hau Hau Champion ja Muscin sika-nautajauheliha, jonka hinta vauhtiraksulla 2,80e/kg yksittäisinä pötköinä ostetuna. Ohjeellisesti nappulaa menisi täysnappularuokana 186g, joten puolitetaan tämä saadaa 63g nappulaa ja 63g lihaa. Käytetään tuota 15kg nappulasäkkiä, jonka kesto on 238pvä ja hinta päivälle olisi 0,12e ja viikolle 0,84e. Kilosta lihaa saadaan reilulle 15pvä:lle ruokaa ja hintaa tulee 0,19e/pvä ja viikolle 1,33e. yhteishinnaksi 0,31e/pvä ja 2,17e/pvä. Tämä siis voitti nappularuokinnan hinnan jokaisen kohdalla, tietenkin kun ostetaan sitä lihaa enemmän kerralla säästetään ja nappulaa joutuu ostamaan pienempi säkkejä jolloin sen kilohinta nousee, mutta mitä luultavammin hinta tulee pysymään noilla nurkilla jokatapauksessa. Laadultaan mielestäni tämä olisi koiralle erittäin hyvä ruokintamuoto, koska koiran on lihansyöjä ja koira ei tee kasviperäisillä tuotteilla juuri mitään saadaan lihan pitoisuutta korkeammaksi ja koiran yleiskunto yms paranee. Koiraa saa sen mitä tarvitsee, eikä omistajan tarvitse ruokinnan suhteen nähdä suurta vaivaa. Mikäli itse näin syöttäisin antaisin 2-3kertaa viikossa kananmunan kuorineen ja kerran viikossa sisäelimiä vitamiinien takaamiseksi. Sillä tottahan se on kun nappulan määrä pienenee pienenee myös ravintoaineiden määrät koska lihaan ei ole lisätty vitamiineja tms.

Tämä jäi lyhyeksi, mutta kerron lisää kun saan tietoa taas kaivettua. Seuraavaksi jatketaan taas tuttuun tapaan tokoilua ja otetaan näitä liikkeestä jääviä liikkeitä.